Diensten

RESTAURATIE PROJECTEN
Bij ons bent u ook aan het juiste adres voor restauratie- en schilderwerkzaamheden, Een goede ondergrond is een voorwaarde voor een optimaal schildersresultaat.
Het komt regelmatig voor dat we de ondergrond eerst moeten restaureren voordat we kunnen schilderen. Dit geldt uiteraard niet alleen voor kozijnen maar ook voor wanden of plafonds. Ons bedrijf beschikt over ruime ervaring van authentieke panden, kerken en grachtenpanden.

BLADGOUD RESTAURATIE
Ons bedrijf beheerst ook de techniek van het bladgoud plakken. Deze prachtige oude techniek wordt vaak toegepast bij de restauratie van oude panden. Het wordt gebruikt voor biezen op deuren en plafonds, maar ook voor ornamenten aan oude gebouwen en het vergulden van zonnewijzers. Omdat er gebruik wordt gemaakt van echt bladgoud levert het verbluffende resultaten op.

LETTERZETTEN
Wij zijn eveneens vakkundig in letterzetten. Dit gebeurt doorgaans bij de restauratie van oude panden, bijvoorbeeld bij een grachtenpand of een oude apotheek. Met letterzetten worden door middel van een penseeltechniek alle soorten letters handmatig aangebracht. Deze techniek kunnen wij toepassen op verschillende ondergronden en in diverse formaten.

HOUT EN MARMEREN
Ons bedrijf is gespecialiseerd in het aanbrengen van imitatiemotieven op een houten of stenen ondergrond. U kunt daarbij denken aan hout- en marmerimitatie, die op het oog niet van echt hout of marmer te onderscheiden is en wordt vaak toegepast op o.a. vloeren, schouwen of tafels.

BEHANGEN EN STOFFEREN
Naast schilderwerk zijn wij ook gespecialiseerd in stoffering. Wij leveren zowel gordijnen, behang als vloerbedekking. In samenwerking met een gespecialiseerd bedrijf kunnen wij u een volledige collectie laten zien en u persoonlijk adviseren.

SCHILDERWERK BINNEN EN BUITEN
Wij verzorgen het complete schilderwerk aan de binnen- en buitenzijde van woningen en bedrijfspanden. De huidige materialen die wij voor het buitenschilderwerk gebruiken drogen in de winter net zo snel als in de zomer op ondergronden zoals hout, beton, steen en diverse metaalsoorten. Het resultaat en de kwaliteit van ons werk blijft daardoor optimaal, in de zomer en de winter. Daarnaast kunnen wij ook een anti-graffiticoating aanbrengen op buitengevels. Hierdoor kan de graffiti 1niet hechten en kan deze eenvoudig verwijderd worden.

BOUWKUNDIGE WERKZAAMHEDEN
Bij schilderwerkzaamheden constateren we regelmatig dat de ondergrond niet in de gewenste staat verkeert. U kunt daarbij bijvoorbeeld denken aan houtrot bij kozijnen. Wij kunnen deze ondergrond voor u repareren. Dit doen wij onder andere door middel van epoxy-reparatie. Epoxy is een gemodificeerde kunsthars die elastisch is en de werking van het hout volgt. Daarnaast is epoxy duurzaam en niet vochtgevoelig. Als het oppervlak dat hersteld moet worden te groot is, wordt er een nieuw stuk hout aangebracht in combinatie met epoxy. Soms moet een kozijn geheel vervangen worden. Deze zorg nemen wij graag voor u uit handen, Wij geven 5 jaar aflopende garantie op onze buitenherstelwerkzaamheden en 3 jaar aflopende garantie op binnenwerkzaamheden.